Tojásos kelbimbó rakva recept
A Tojásos kelbimbó rakva hozzávalói:1 kg kelbimbó
1 kávéskanál pirospaprika
1 fej hagyma
2 dl-es pohárban kimért rizs (2-szeres vízmennyiség)
10 dkg trappista sajt
1 késhegynyi őrölt bors
5 tojás
1 poharas (375 g) tejföl
só
olaj
A Tojásos kelbimbó rakva elkészítési módja:
A kelbimbókat jól megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon sóval megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, borssal és beleadva a kelbimbót, 1,5 dl vizet, - lefedve a kelbimbó puhulásáig főzzük. Egy másik edényben elkészítjük a rizst: olajon felfuttatjuk, sózzuk, és felöntjük kétszer annyi vízzel. (Én kuktában szoktam készíteni és 5 perc múlva levenni a tűzről, közben a gőzben megpuhul.) Egy tűzálló tál aljára lerakjuk a kelbimbó 1/3-át, erre egy sor rizs és a tojásból sütött híg rántotta fele kerül, sajttal meghintjük, tejföllel meglocsoljuk, majd ismét kel, rizs, tojás, sajt, a maradék kelbimbó és legutolsó rétegként sajt, tejföl. Forró sütőbe tolva addig sütjük, míg teteje szép piros nem lesz.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 17. 07:55
A tojásos kelbimbó rakva elkészítési módja és hozzávalói.