Köményes marhasült recept
A Köményes marhasült hozzávalói:1 kg marhalábszár
3 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
1 mokkáskanál őrölt bors
1 evőkanál őrölt köménymag
2 evőkanál fűszerkeverék
5 dkg zsír
A Köményes marhasült elkészítési módja:
A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, gyengén kiklopfoljuk, minden szeletet bedörzsölünk fűszerkeverékkel. 1-2 órát - néha átforgatva - pácoljuk, majd forró zsiradékon mindkét oldalát átsütjük. A szalonnát felszeleteljük, ketté osztjuk, - egyik részével beterítünk egy kisebb mély tepsit, erre kerül egy sor hagymakarika és a hús. Megszórjuk a köménymaggal, borssal forrón rálocsoljuk a hús zsírját és befedjük a maradék szalonnaszeletekkel. Aláöntünk 2 dl vizet, alufóliával letakarjuk és forró sütőbe toljuk. 10 perc múlva kicsit gyengébbre állítjuk a hőfokot, néha ellenőrizzük és locsolgatjuk, időnként felöntjük kevés vízzel. A hús puhulásáig pároljuk, majd zsírjára sütjük és ezzel a zsírral locsoljuk meg a főtt burgonyát, amit garnírungként adunk mellé. Savanyúsággal tálaljuk.
Sajnos a marhahús puhulása időigényes, ezért ha délben tálalni szeretnénk, már 9-kor a sütőben kell lennie.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 15. 07:11
A köményes marhasült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.