Besztercei libapecsenye recept
A Besztercei libapecsenye hozzávalói:Hány személyre: 4-6
1 pecsenyeliba
30 dkg aszalt szilva
1/2 dl rum
fél citrom reszelt héja és leve
só, törött bors
A Besztercei libapecsenye elkészítési módja:
Fogunk egy tálat, beletesszük az aszalt szilvát, majd annyi rumos-citromot töltünk hozzá, hogy ellepje. Így egy éjszakát állni hagyom. Másnap a libát sóval, borssal, citromhéjjal belülről bedörzsöljük, majd megtömjük a szilvával, és ezután összetűzzük. A bőrét bevagdossuk, majd egy tepsibe tesszük, és alátöltjük a rumos-citromos vizet. Kb. két órán keresztül letakarva pároljuk, majd ha már elég puha a hús, a zsíros levet leöntjük, és visszatesszük a húst pirulni. Ezután a hús felszeleteljük, a szilvát mellétesszük és rizzsel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. márc. 14. 20:56
A besztercei libapecsenye elkészítési módja és hozzávalói.