Rozmaringos csirkecomb recept
A Rozmaringos csirkecomb hozzávalói:4 db csirkecomb
1 evőkanál fűszerkeverék
2 dl száraz vörösbor
1 késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál olívaolaj
2 db paradicsom
1 mokkáskanál őrölt rozmaring
2 evőkanál magozott olívabogyó
1 kávéskanál pirospaprika
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál durvára vagdalt dió
olaj
liszt
A Rozmaringos csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat kettévágjuk, rádörzsöljük a fűszerkeveréket és néha átforgatva 2 órát állni hagyjuk. A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe dobjuk, héját lehúzzuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, egy wokban vagy nagyobb serpenyőben olívaolajon megdinszteljük és átsütjük benne a lisztben megforgatott combokat. Hozzáadjuk a paradicsomot, olajbogyót, borsot, rozmaringot, zúzott fokhagymát, pirospaprikát, s összerázogatva pár percig sütjük. Felöntjük a vörösborral és a hús puhulásáig fedő alatt pároljuk. Tálra szedjük, tetejét kevés olajon pirított darabos dióval megszórjuk. Burgonyakrokettel vagy rösti burgonyával körítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 13. 20:46
A rozmaringos csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.