Gyöngytyúk á la Capitol recept

Hány személyre: :
sült füstölt Szalonna
gyöngytyúk, megtisztítva, feldarabolva
Gomba
Bors
Petrezselyem
reszelt Hagyma
Tejföl
4 dl Fehérbor
2 Tojássárgája
A Gyöngytyúk á la Capitol recept elkészítési módja:
Egy nagy jénai aljára Szalonnát teszünk, majd egy sor gyöngytyúkot. A Gombát Zsíron megpirítjuk, Borssal, Petrezselyemmel és Hagymával ízesítjük, majd ebből teszünk a tyúkra, és megkenjük Tejföllel. Erre újból tyúk kerül, és így tovább, majd Szalonnával fedjük be. Meglocsoljuk a borral, így készre pároljuk, majd rápirítunk. A levét felfogjuk, majd belekeverjük a Tejfölben elkevert Tojássárgájákat, és a tyúk áttört máját. Ezt a húsra öntjük, majd tócsnival kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. márc. 8. 22:15
A gyöngytyúk á la capitol recept elkészítési módja és hozzávalói.