Endívia saláta recept


1 fodros endívia széttépdesve
3 endíviafej aprítva
2 zöldalma felkockázva
2 evőkanál dió durvára vágva
60 ml olívaolaj
2 kávéskanál erős mustár
30 ml borecet
30 ml portói bor (ha nincs, akkor valami félédes, jó magyar testes vörösbor)
1 kávéskanál zúzott, száraz pirospaprika
só és bors
Az Endívia saláta elkészítési módja:
Egy salátástálban keverd el az endíviát az almával és a dióval. A többi hozzávalóból egy légmentesen záró üvegben (pl. egy kisebb befőttesüvegben) rázd össze a dresszinget majd öntsd rá a salátára.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: kormi7, 2006. nov. 20. 12:53
Az endívia saláta elkészítési módja és hozzávalói.