Rizses saláta kukoricával és virslivel recept
30 perc
A Rizses saláta kukoricával és virslivel hozzávalói:
20 dkg rizs,
4 db frankfurti virsli,
1 fej vöröshagyma,
1 nagy ecetes uborka,
1 zöld húsú paprika,
10 dkg konzerv kukorica,
1 ek.mustár,
2 ek.olívaolaj,
chef balzsamecet.
A Rizses saláta kukoricával és virslivel elkészítési módja:
A rizst megfőzzük,leszűrjük,hideg csapvízzel leöblítjük és szikkadni hagyjuk.A virslit vékony karikára vágjuk.A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.Hasonlóan az uborkát is felaprítjuk.A paprikát megmossuk,húsát csíkokra vágjuk.Salátástálba tesszük a kukoricát a levével együtt,a virslit,a hagymát és az uborkát,összekeverjük a rizzsel.Hozzáadjuk a paprikát.A mustárt az olajjal simára keverjük,a salátára öntjük,végül a balzsamecettel megspricceljük és összeforgatjuk.
Kb.30 perccel az elkészülte után fogyasszuk,hogy az ízek jól összeérjenek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. nov. 18. 18:33
A rizses saláta kukoricával és virslivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.