Füstölt pulykamellsaláta recept

4 szemályre:
500 g főtt,füstölt pulykamell, 800 g póréhagyma, 1 db citrom leve, só, bors, cukor, 50 ml citromos olívaolaj, pár csepp balzsamecet.
A Füstölt pulykamellsaláta elkészítési módja:
A póréhagymát megtisztítjuk és ferdén felszeleteljük. Sós forrásban lévő vízbe tesszük 3 percre, hidegvizbe lehűtjük, leszürjük és lecsepegtetjük. A füstölt pulykamellet felszeleteljük, majd 2 centiméteres csíkokra vágjuk. Összekeverjük az olajat, balzsamecetet, cukrot, borsot és a citromlevet. Salátástálban lazán összeforgatjuk a húst a póréhagymát és az öntettet, lefedjük és a hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Anita123, 2006. nov. 18. 20:00
A füstölt pulykamellsaláta elkészítési módja és hozzávalói.