Forgácsfánk vagy csörögefánk recept
A Forgácsfánk vagy csörögefánk hozzávalói:35 dkg liszt,
5 tojássárgája,
1 teáskanál cukor,
kevés tejföl,
csipet só,
a sütéshez olaj
A Forgácsfánk vagy csörögefánk elkészítési módja:
A lisztet a tojássárgával, a cukorral, csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen. 22 pici gombócot formálunk belőle, mindegyikből vékony lapot nyújtunk és derelyemetszővel párhuzamosan bevagdosva,a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk. Úgy is lehet csinálni, hogy az egész tésztát egyszerre nyújtjuk ki, majd derelyemetszővel végezzük a csíkokra szeletelést is és a vágásokat is. Bő forró olajban aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve és/vagy baracklekvárral tálaljuk. A baracklekvárba rumot is keverhetünk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Anita123, 2007. okt. 13. 17:12
A forgácsfánk vagy csörögefánk elkészítési módja és hozzávalói.