Metélt zöldfűszeres gombamártással recept


80 dkg apró csiperkegomba
1 csomó újhagyma
1/2 csokor friss vagy 1 teáskanál szárított majoránna
1/2 csokor vagy szárított zsálya
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg petrezselymes-fokhagymás fűszervaj (házilag is készíthető)
3/4 dl tejföl vagy krémföl
kb. 1 evőkanál ételsűrítő
25 dkg hosszú metélt
só
őrölt fehér bors
A Metélt zöldfűszeres gombamártással elkészítési módja:
A megtisztított gombákat, felszeleteljük. Az újhagymákat vékonyan felkarikázzuk. Ha friss majorannát és zsályalevelet használunk, akkor finomra felaprítjuk.Serpenyőben a felhevített olajba beleszórjuk a felszeletelt gombát, aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az újhagymát és rövid ideig együtt pároljuk.A majorannával és zsályával ízesítjük. 4 dl vízzel felöntve felforraljuk, majd belerakjuk a fűszervajat és a tejfölt. Állandó keverés mellett beleszórjuk az ételsűrítőt összeforraljuk, végül sóval és őrölt fehér borssal fűszerezzük.A metéltet kifőzzük, majd lecsöpögtetjük.A gombamártással összekevert tésztát adagonként tányérokra halmozzuk.Végül a félretett zöldfűszerekkel diszítjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2007. okt. 13. 15:57
A metélt zöldfűszeres gombamártással elkészítési módja és hozzávalói.