Túrós béles recept
A Túrós béles hozzávalói:30 dkg liszt
20 dkg vaj, vagy margarin
1 tojás
csipet só
tej, vagy tejföl
Töltelékhez:
1/2 kg túró
3 tojás
10 dkg mazsola
cukor izlés szerint,a tetejére vaj.
A Túrós béles elkészítési módja:
A lisztet összegyúrunk 5 dkg vajjal, a tojással, sóval, és annyi tejjel vagy tejföllel, hogy rétestészta keménységű masszát kapjunk. Vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a maradék vaj és liszt keverékével.Szorosan összegöngyöljük, és két darabba vágva külön-külön kinyújtjuk. A túrót áttörjük, simára keverjük a tojássárgákkal, ízlés szerint megcukrozzuk, majd a mazsolát és a tojások kemény habbá vert fehérjét beletesszük. A tésztalapokat egy csíkban megtöltjük, összegöngyöljük, a tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és a tésztát szép pirosra megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2007. okt. 10. 16:31
A túrós béles elkészítési módja és hozzávalói.