Figaró ostyaszelet recept
A Figaró ostyaszelet hozzávalói:4 db kicsi vagy 2 db nagy ostyalap
A töltelékhez:
30 dkg cukor
2 db egész tojás
25 dkg margarin
20 dkg vagdalt dió
20 dkg mazsola + 2 ek rum
apróra vagdalt füge, datolya, mandula ízlés szerint
Csokimázhoz, a tetejére:
15 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj vagy margarin
A Figaró ostyaszelet elkészítési módja:
Előkészítjük a hozzávalókat: beáztatjuk a mazsolát, a két tojást feltörjük, és villával lazán felverjük. A diót nem darálni kell, csak összevágni. Minden hozzávalót a kezünk ügyébe készítünk, mert gyorsan kell majd dolgozni. A margarint kis lángon elkezdjük felolvasztani. Eközben a cukrot egy nagyobb edényben világosra pirítjuk. Amikor a cukor már megpirult, hozzáöntjük az olvadt margarint (vigyázat, kicsit csapkod), és alaposan összekeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lazán felvert tojásokat, és folyamatosan keverjük forrásig. Amikor a cukros massza felforrt, hozzáadjuk az összevagdalt diót, a mazsolát és a rumot. A langyos, de még képlékeny állagú tölteléket az ostyalap rücskös oldalára simítjuk, kb. 1 cm vastagságban. A másik lappal beborítjuk, és nehezéket teszünk rá. Hűvös helyen egy éjszakát hagyjuk állni. Amikor kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. dec. 28. 21:33
A figaró ostyaszelet elkészítési módja és hozzávalói.