Húsos batyu recept
A Húsos batyu hozzávalói:Tészta:
50 dkg liszt
1 tojás
175 g tejföl
2,5 dkg élesztő
kb 2,5 dl tej
Töltelék:
50 dkg darált hús (lehet disznó és csirke)
1 db vöröshagyma
pirospaprika
napraforgó olaj
ízesítők (pl. gulyáskrém)
2 kisebb sárgarépa
sajt
Sütéshez:
kb. fél l napraforgó olaj
A Húsos batyu elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, a répát kb. fél cm-es kockákra. . Olajon megpirítjuk őket, pirospaprikát teszünk rá, majd a húst is hozzáadjuk. Egy kis vizet öntünk rá. (kb. 1 dl) Főzzük, közben ízesítjük. (Bors,ételízesítő stb.) Ha elfőtte a vizet, és a hús is megfőtt, félretesszük hűlni. Elkészítjük a tésztát. Egy edénybe tesszük a lisztet, sót, a tojást és a tejfölt. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Dagasztjuk. Lángos tésztát kapunk. Esetleg tejet még kell hozzá rakni. Kelesztjük kb. fél órát. Ha megkelt, kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle. Megtöltjük a hússal, teszünk rá egy kis sajtot, félbehajtjuk, és forró olajban sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. dec. 21. 21:12
A húsos batyu elkészítési módja és hozzávalói.