Sajtos-sonkás-tejfölös papucs recept
40 perc
A Sajtos-sonkás-tejfölös papucs hozzávalói:
Tészta:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
5 dkg élesztő
3 dl tej
1 ek. cukor
1 ek. só
Töltelék:
10 dkg sonka
1 pohár tejföl (kicsi)
10 dkg sajt
fél fej vöröshagyma
A Sajtos-sonkás-tejfölös papucs elkészítési módja:
A tejben elkeverjük a cukrot. majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóiból a sonkát, sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha a tészta megkelt alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből. Átlós sarkait egymásra helyezzük. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2015. máj. 17. 08:32
A sajtos-sonkás-tejfölös papucs elkészítési módja és hozzávalói.