Gesztenyés tejszínes kocka (sütés nélkül) recept
A Gesztenyés tejszínes kocka (sütés nélkül) hozzávalói:1 gesztenye massza
20 dkg darált keksz
20dkg+5dkg margarin
2 evk. rum
8 dl tej + egy kicsi a kekszhez
3 főzős vanília puding
25 dkg cukor
1 cs. babapiskóta /kb.20 dkg /
2,5 dl tejszín
A Gesztenyés tejszínes kocka (sütés nélkül) elkészítési módja:
A gesztenyét, kekszet, 5dkg margarint, 2 evk. rumot, és kevés tejet hogy jól összeálljon összedolgozzuk, majd egy magas falú tepsibe nyomkodjuk.A pudingot felfőzzük, és kihűtjük. A margarint a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és jó krémesre keverjük, és két felé osztjuk. Egyik felét rákenjük a gesztenyés masszára, erre jön a rumos tejbe mártogatott babapiskóta,a krém másik felét rákenjük. Tetejére a tejszínt felverjük, elsimítjuk a krém tetején, majd legalább 3 órára lehűtjük.
Érdemes estefelé készíteni és másnap könnyebben fel tudjuk kockázni, és finomabb is, hiszen jól összeáll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. okt. 8. 09:11
A gesztenyés tejszínes kocka (sütés nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.