Rakott burgonya recept
90 perc
A Rakott burgonya hozzávalói:
1 kg burgonya
4 kemény tojás
30 dkg főzőkolbász
4 evőkanál olaj vagy 10 dkg vaj
2 dl. tejföl
ízlés szerint só
A Rakott burgonya elkészítési módja:
A főtt tojásokat megtisztítjuk, karikára vágjuk. Egy másik edényben megfőzzük a burgonyát, majd megtisztítjuk azt is, és karikára vágjuk. A kolbászt is felszeleteljük. Egy evőkanál olajjal, vagy egy kevés vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, kibéleljük krumplikarikákkal, erre tojást meg kolbászt rétegezünk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalókból tart, a burgonyarétegeket megsózzuk. A tetejére burgonyaréteg kerüljön, a maradék olajjal, vagy vajjal locsoljuk meg, és a tejföllel leöntve, a forró sütőben erős tűzzel addig sütjük, amíg a tejfölt a burgonya magába nem szívta, a teteje szép piros nem lett.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. szept. 6. 09:11
A rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.