Almás krémes kocka recept
Az Almás krémes kocka hozzávalói:Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
1 sütőpor
1 mk. szalakáli
20 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
2 ek. tejföl
A vaníliás krémhez:
2 tojássárgája
0,5 liter tej
15 dkg cukor
2 vaníliás pudingpor
1 van.cukor
25 dkg margarin
Az almás töltelékhez:
1,5 kg alma reszelve
10 dkg cukor vagy ízlés szerint méz(én mézet használtam)
fahéj
2 ek.vaj
Az Almás krémes kocka elkészítési módja:
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrtam,3 cipóra osztottam,kinyújtottam és közepes méretű tepsi hátán egyenként megsütöttem. A krémhez a hozzávalókból a margarin kivételével sűrű pépet főztem,majd kihűtöttem. A margarint kihabosítottam és a főzött krémmel jól összedolgoztam . Az almatöltelék: A 2 ek. vajon a reszelt almát kevés fahéjjal és mézzel addig főztem,míg elfőtte a levét. Összeállítás: alsó lapra az almatöltelék,rá a 2. lap,rá a vaníliás krém és a 3. lappal befedtem. Csokit gőz felett felolvasztottam és a sütit bevontam.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. okt. 4. 08:22
Az almás krémes kocka elkészítési módja és hozzávalói.