Márton szeletek recept
A Márton szeletek hozzávalói:4 dkg dió, mandula vagy mogyoró
18 dkg kristálycukor
16 dkg finomliszt
4 dkg rumba áztatott mazsola
7 db tojásfehérje
7 dkg vaj
A Márton szeletek elkészítési módja:
A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a mazsolát és a durvára vágott diót, mandulát, vagy mogyorót. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, könnyedén összekeverjük, és a masszát beleöntjük a kikent és kilisztezett őzgerincformába. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük 200 °C fokon. A kihűlt süteményt 1, 5 cm-es szeletekre vágjuk, és néhány percre még visszatesszük az 50 °C-os sütőbe szikkadni.
A kalács, vagy fánk sütésekor megmaradó néhány tojásfehérjét felhasználhatjuk e sütemény készítésénél. A felesleges tojásfehérjéket ugyanis lefagyaszthatjuk és a következő sütésnél felhasználhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. okt. 3. 16:41
A márton szeletek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.