Csokoládé házilag recept
A Csokoládé házilag hozzávalói:50 dkg kristálycukor
1,5 dl viz
5 dkg kakao
20 dkg margarin
18-20 dkg tejpor
(Lehet izesiteni durvára vágott dióval,mogyoróval, mandulával, kókusszal, esetleg rumba áztatott mazsolával)
A Csokoládé házilag elkészítési módja:
A cukorból és a vízből 3-4 perc alatt szirupot főzünk, majd beletesszük a kakaót és újabb 3-4 percnyi főzés következik. A tüzröl levéve belekeverjük a margarint ( ha esetleg ízesíteni akarjuk, akkor most kell azt is hozzáadagolni)és ha már langyosra hűlt, jöhet bele a tejpor is. Kivajazott vagy foliával bevont tepsibe vagy tálcára simitjuk.Ilyenkor még lehetőség van rá, hogy késsel ügyesen bejelöljük a kockákat is a tetején.
Bár nehéz ellenállni az azonnali kóstolásnak, pár órát mindenképpen várni kell, míg megszilárdul teljesen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. szept. 21. 20:29
A csokoládé házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.