Szőlős szeletek recept
A Szőlős szeletek hozzávalói:A tésztához: 20 dkg Rama Sütőmargarin; 40 dkg mag nélküli szőlő (kb. 40 szép szem); 6-7 dkg dióbél; csipet só; 20 dkg kristálycukor; 20 dkg finomliszt; 4 tojás
A tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama Sütőmargarin; 1-2 evőkanál finomliszt
A Szőlős szeletek elkészítési módja:
A margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Csipetnyit sózzuk, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérje egyharmadát rátesszük, a liszt egyharmadát rászitáljuk, óvatosan összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. A masszát egy margarinnal kikent, liszttel behintett 25x20 centis tepsibe simítjuk. A szőlőszemeket és a durvára vágott diót rászórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, nagyjából közepes lánggal (175°C, légkeveréses sütőben 165°C) 27-30 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. szept. 21. 18:22
A szőlős szeletek elkészítési módja és hozzávalói.