Kekszes almás (sütés nélkül) recept


- háztartási keksz
- 1 kg alma reszelve
- 4 vanília puding
- 11 dl víz
- 25-30 dkg kristálycukor
- ízlés szerint mehet bele egy kis citromlé vagy citrom reszelt héja
A Kekszes almás (sütés nélkül) elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd 7 dl vízzel és a cukorral odatesszük főni. Amikor megfőtt, beletesszük a 4 dl vízben elkevert vanília pudingot, és tovább főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha besűrűsödött, hagyjuk kihűlni. Előkapunk egy tepsit, az aljára szorosan egymás mellé rakosgatjuk a háztartási kekszet, majd rákenünk egy adag almás-vaníliapudingos masszát, majd újból keksz, majd alma, és a tetejére keksz. Letakarjuk folpack-kal, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Másnap vágható, nem esik össze.
Igyekezzünk a kekszet minél szorosabban egymás mellé tenni, hogy a massza ne folyjon ki.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2008. szept. 21. 12:59
A kekszes almás (sütés nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.