Sóskamártás 2. recept


- sóska
- olaj
- só
- cukor
- tejföl és/vagy tej
- liszt
A Sóskamártás 2. elkészítési módja:
Egy edényben olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, lecsöpögtetett sóskaleveleket, folyamatosan kevergetjük, míg lekvárszerű lesz. Közben adunk hozzá pici sót és ízlés szerint cukrot (ki mennyire szereti édesen), majd beletesszük a habarást. A habarást van aki csak tejjel, vagy csak tejföllel készíti. Én fele-fele arányban tettem a tejet és a tejfölt, így is finom lett. Összerottyantjuk és már kész is.
Tört burgonyával, főtt vagy sült husihoz nagyon finom (igazából én magában is szeretem).
Jóétvágyathozzá!:)
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2008. máj. 6. 22:45
A sóskamártás 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.