Nagyon fini krumplifőzelék recept
A Nagyon fini krumplifőzelék hozzávalói:1 kg krumpli,(lehetőleg a sárga, szétfővős fajta)
2 ek olaj
Jó sok apróra vágott vöröshagyma, min. egy fej
2 dl tejföl
1 ek liszt
só
bors
pirospaprika
natúr vegamix vagy más ételízesítő, de nem ízfokozós borzalom...
őrölt babér
őrölt kömény
zöldpaprika
paradicsom
piros arany
A Nagyon fini krumplifőzelék elkészítési módja:
Az olajon világosra dínszteljük, sütjük a hagymát, a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, beletesszük a meghámozott, karikára vágott nyers burgonyát és megsózzuk. Annyi vizet öntünk alá, hogy kb. a 2/3-áig érjen, ízesítjük a fűszerekkel (nem sajnáljuk :)) , a forrás elérése után fedő alatt pároljuk, közben néha megkeverjük, beletesszük a kicsire vágott zöldpaprikát, majd végül a paradicsomot. Mikor már hellyel-közzel szétfőtt, a tejföllel simára kevert liszttel besűrítjük és 1-2 perces forralás után már kész is. Elkészülte után egy pici pirosaranyat még teszek bele, nem árt meg neki. :)
Ha a tejfölös habaráshoz először hozzámerünk egy kevés főzelék-levét, azzal jól elkeverjük és már így viszonylag hígabban tesszük a főzelékbe, nem lesz csomós.
Az elkészítési idő sokmindentől függ, de nem vészes.
Gőzöm sincs, hogy hány kalória, hány g. zsír és satöbbi, tökmindegy, egyétek bátran, nem hízlal úgy, mint egy dobostorta! :D
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Bubbaboo, 2008. márc. 10. 22:30
A nagyon fini krumplifőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.