Zöldbabsaláta fokhagymás öntettel recept
A Zöldbabsaláta fokhagymás öntettel hozzávalói:1 kg zöldbab
4 paradicsom
3 burgonya
1 csokor bazsalikom
A öntethez
1 tojássárgája
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál mustár
őrölt bors
só
3,5 dl olaj
citromlé
A Zöldbabsaláta fokhagymás öntettel elkészítési módja:
A paradicsomokat meghámozzuk, negyedekre vágjuk, és belsejüket kikaparjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk. Az öntethez a zúzott fokhagymát a tojássárgájával simára keverjük, majd a mustárral és a fűszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk az olajat, először cseppenként, majd vékony sugárban. Végül a citromlével ízesítjük. A zöldbabot sós vízben roppanós puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Mély tálba tesszük a szósz felét, belerakjuk a zöldbabot, rá a paradicsomokat, majd a burgonyát. A maradék öntetet a zöldségekre locsoljuk. Apróra vágott bazsalikommal megszórjuk. Csak tálaláskor keverjük össze! Langyosan használjuk a zöldbabot a salátához, így kissé folyóssá teszi a szószt!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: pacsirta@citromail.hu, 2008. márc. 1. 18:17
A zöldbabsaláta fokhagymás öntettel elkészítési módja és hozzávalói.