Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertésszelet szójás mártásban recept

Sertésszelet szójás mártásban recept

A Sertésszelet szójás mártásban hozzávalói:
40 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj

A szószhoz
1 dl sherry
1 dl ecet
1 dl szójaszósz
2 evőkanál kandiscukor
1 evőkanál gyömbér (reszelt)
5 dkg méz
5 cl narancslé
őrölt bors



A Sertésszelet szójás mártásban elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, és 1 evőkanál olajban megfuttatjuk. A szószhoz a sherryt, az ecetet, a szójaszószt meg a kandiscukrot összekeverjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a gyömbért, a hagymát, a mézet meg a narancslét, és még 3 percig főzzük. A húst felszeleteljük, tálra tesszük, a szósszal meglocsoljuk, és lefedve 30 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, a maradék olajban gyorsan átsütjük, majd sóval, borssal megszórjuk, és még 15 percig pároljuk. Közben a szószt újramelegítjük. Végül a húst egészen vékonyra szeleteljük, és a szósszal tálaljuk.

Párolt rizst adhatunk mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertésszelet szójás mártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook