Olasz túrógombóc paradicsomos öntettel recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Az Olasz túrógombóc paradicsomos öntettel hozzávalói:
50 dkg túró
2 tojás
10 dkg búzadara,vagy fogyózóknak zabkorpa (lehet fele-fele is)
1 dkg margarin
petrezselyemzöld, zellerzöld, metélőhagyma
só
Az öntethez:
2 doboz 400 g-os darabolt vagy hámozott paradicsom (konzerv)
olivaolaj, fél fej fokhagyma, só, bors, bazsalikom, oregánó, esetleg kis édesítő
Az Olasz túrógombóc paradicsomos öntettel elkészítési módja:
A gombóchoz kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját összekeverjük a margarinnal, mehet hozzá a túró és a búzadara vagy zabkorpa. Beleteszünk ízlés szerint a zöldfűszerekből- ami szárított is lehet-, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük. A mártás: Kevés olivaolajat meglangyosítunk, majd félrehúzzuk az edényt a tűzről, és belenyomunk kb. fél fejnyi (5-6 gerezd) fokhagymát. Beleszórunk egy-egy evőkanál szárított oregánót és bazsalikomot, hagyjuk egy kicsit összeérni. Ezután visszatesszük főni, beleöntjük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, mehet bele néhány csepp édesítő is. Szoktam még beletenni szárított csilipaprikát, aki szereti a csípőset, annak ajánlom. Lassan összefőzzük, majd pépesítjük. A gombócokra öntjük a mártást, reszelt sajttal meghintjük.
Ez a mártás eredeti olasz recept alapján készült, és persze tésztával, gnocchival is nagyon finom! Ha ízlik, érdemes belőle dupla-tripla adagot készíteni, mint az olasz "mammák", mert lefagyasztható!:)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: straniera, 2006. máj. 24. 15:36
Az olasz túrógombóc paradicsomos öntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.