Frankfúrti leveske recept
60 perc
A Frankfúrti leveske hozzávalói:
kelkáposzta
krumpli
virsli
só
őrölt kömény
őrölt bors
majoranna
olaj + liszt
vöröshagyma (lehet krém is)
fokhagyma (lehet krém is)
pirospaprika
A Frankfúrti leveske elkészítési módja:
A feldarabolt kelkáposztát, és a kockára vágott krumplit egyszerre teszem fel főni annyi vízbe, amennyi levest szeretnék főzni. Amikor felfőtt, belerakom a virslit, majd befűszerezem (só, kömény, bors és majoranna, ízlés szerint). Amikor megfőtt a káposzta és a krumpli, rántást teszek rá (olaj + liszt + fokhagyma + vöröshagyma + pirospaprika), főzöm 5 percig, majd beleteszek egy pohár tejfölt. Ha felfőtt, kész is van.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2007. szept. 14. 20:42
A frankfúrti leveske elkészítési módja és hozzávalói.