Kelkáposzta főzelék krumplival recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Kelkáposzta főzelék krumplival hozzávalói:
1 nagy fej kelkáposzta
4 db nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
3 babérlevél
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál morzsolt majoránna
3 teskanál sószegény vegeta
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
fél kávéskanál őrölt köménymag
csipetnyi kakukkfű, oregánó, őrölt szerecsendió, őrölt ferhérbors
a rántáshoz 3 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 teáskanál őrölt pirospaprika
A Kelkáposzta főzelék krumplival elkészítési módja:
Felvágjuk a kelkáposztát vékony csíkokra. Beletesszük a lábasba, felöntjük addig hidegvízzel, amíg ellepi. Rákarikázzuk a krumplit. Az apróravágott hagymákat rátesszük. Minden fűszert rászórunk. 10 percig így hagyjuk, fedő alatt lassú lángon. Azután átkeverjük és 30 percig főzzük, közepes lángon. Elkészítjük a rántást. Az olajat tartalék lángon felmelegítjük, belekeverjük a lisztet a pirospaprikával. A tűzről levéve, belekeverjük a tejfölt és hígítjuk a főzelékből vett lével. Ezt adjuk hozzá a főzelékhez. 2 percig főzzük még együtt.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2010. jan. 22. 20:02
A kelkáposzta főzelék krumplival elkészítési módja és hozzávalói.