Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Kelkáposzta főzelék krumplival recept

Kelkáposzta főzelék krumplival recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Kelkáposzta főzelék krumplival hozzávalói:
1 nagy fej kelkáposzta
4 db nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
3 babérlevél
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál morzsolt majoránna
3 teskanál sószegény vegeta
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
fél kávéskanál őrölt köménymag
csipetnyi kakukkfű, oregánó, őrölt szerecsendió, őrölt ferhérbors

a rántáshoz 3 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 teáskanál őrölt pirospaprika


A Kelkáposzta főzelék krumplival elkészítési módja:
Felvágjuk a kelkáposztát vékony csíkokra. Beletesszük a lábasba, felöntjük addig hidegvízzel, amíg ellepi. Rákarikázzuk a krumplit. Az apróravágott hagymákat rátesszük. Minden fűszert rászórunk. 10 percig így hagyjuk, fedő alatt lassú lángon. Azután átkeverjük és 30 percig főzzük, közepes lángon. Elkészítjük a rántást. Az olajat tartalék lángon felmelegítjük, belekeverjük a lisztet a pirospaprikával. A tűzről levéve, belekeverjük a tejfölt és hígítjuk a főzelékből vett lével. Ezt adjuk hozzá a főzelékhez. 2 percig főzzük még együtt.


Kategória: Főzelékek receptjei


A kelkáposzta főzelék krumplival elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook