Lencsefőzelék, ahogy még a finnyás Mr.Manul is szereti recept
A Lencsefőzelék, ahogy még a finnyás Mr.Manul is szereti hozzávalói:3 doboz lencse, én konzervet használok mert egyszerűbb kezelni
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 szelet kb.fél centi vastag kolozsvári szalonna
2 evőkanál liszt
2-3 babérlevél
2 teáskanál pirospaprika
só,bors,füstöltleves kocka ízlés szerint
tejföl,citrom ízlés szerint
A Lencsefőzelék, ahogy még a finnyás Mr.Manul is szereti elkészítési módja:
A kolozsvári szalonnát vékonyra felszeletelem,a zsírját kisütöm,majd kiszedem. A zsírban megpiritom a hagymát,ráöntöm a lisztet,amikor zsemle színű rádobom a zúzottfokhagymát,majd félrehúzom és belerakom a pirospaprikát. Ezek után belerakom a lencsét és felöntöm annyi vízzel,hogy főzeléksűrűségü legyen. Beleteszem a fűszereket és a babérlevelet,a sóval módjával bánok,mivel a szalonna sós. Ha felforrt beleteszek egy füstöltkockát ez jó ízt ad neki. Sűrű kevergetés mellett készre főzöm. Tálaláskor a tetejére szórom a kolozsvári szalonnát,tejföllel és egy kis citromlével pikáns és finom.Jó étvágyat!
Betétnek csinálok még hozzá sült virslit vagy debrecenit.
Nem éppen fogyókúrás étel,de nagyon finom!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: manul, 2010. jan. 20. 11:23
A lencsefőzelék, ahogy még a finnyás mr.manul is szereti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.