Mr.Manul halászós léje (halászlé - ahogy mi szeretjük) recept
A Mr.Manul halászós léje (halászlé - ahogy mi szeretjük) hozzávalói:1 db nagy bogrács
3-4 kg többféle hal az alaplébe
1 db egész harcsa és/vagy ponty halszeletnek
1 kg hagyma
2-3 db paprika
2-3 db paradicsom
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
pirospaprika
só
bors
őrölt kömény
A Mr.Manul halászós léje (halászlé - ahogy mi szeretjük) elkészítési módja:
Az alaplébe szánt halat halfejet a hagymával, paprikával,paradicsommal és a zöldséggel felteszed főni annyi vízben,hogy ellepje az alkotórészeket. A halászlébe szánt halszeleteket sózd le és tedd félre. Amikor már szétfőttek a zöldségek és a hús is leválik a csontokról átpaszírozod. Sűrű alaplevet kell kapnod a paszírozás után,ha túl sűrű,akkor önts hozzá egy kis vizet. Az alaplét tedd vissza a tűzre és fűszerezd be ízlés szerint pirospaprikával borssal,kevés őrölt köménnyel és sóval.Ne sózd túl,mert a halszeletek sósak.A kömény elveszi a hal mocsár ízét. Amikor felforrt és ízre is megfelelő rakd bele a halszeleteket,ikrát és a haltejet. 10-15 perc alatt megpuhulnak a halszeletek,így nem kell sokáig főzni.Ne kevergesd csak rázogasd,mert szétmennek a szeletek! Ha megpuhult a hús és ízre is finom a halászlé nincs más dolgod mint jót enni belőle! Jó munkát és jó étvágyat!
Mi soha sem használunk halászlékockát!
Ha van elég hal az alaplében és megfelelő mennyiségű zöldáru kerül bele nincs szükség mesterséges ízesítésre,a nélkül is kifogástalan lesz a halászlé!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: manul, 2010. jan. 17. 16:44
A mr.manul halászós léje (halászlé - ahogy mi szeretjük) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.