Lazacfilé, ahogy Mr. Manul készíti recept
A Lazacfilé, ahogy Mr. Manul készíti hozzávalói:két-három tenyérnyi lazacfilé
2-3 deci jó minőségű száraz fehér bor
2 csokor petrezselyem zöldje
vaj a serpenyő kikenéséhez
só,bors,fokhagyma ízlés szerint
A Lazacfilé, ahogy Mr. Manul készíti elkészítési módja:
A halat megtisztitom,nem kell megnyúzni.Befűszerezem sóval,borssal,egy kis fokhagymával ízlés szerint,én granulátumot használok de szerintem frissel is tökéletes.A serpenyőt vastagabban kivajazom,belerakom a husit bőrrel lefelé és a tetejére tépkedem a petrezselyemzöldet jó vastagon. Ezek után meglocsolom a borral,letakarom alufóliával és hagyom állni fél órát. Ha lejárt a fél óra beteszem a sütőbe úgy 30 percre majd ezek után leveszem a fóliát és még piritom egy pár percig,közben locsolgatom a levével. Sültburgonyával illetve pároltzöldséggel nagyon finom! Jó étvágyat!
Ez az étel megkívánja a jó minőségű alapanyagot,vonatkozik ez a fehér borra is,amit főzés közben nagyon ajánlok a szakács figyelmébe kóstolgatás céljából,nehogy rosszul sikerüljön a finom vacsora!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: manul, 2010. febr. 14. 08:44
A lazacfilé, ahogy mr. manul készíti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.