Manul féle szegényes burgonyaleves gazdagon recept

6 szem burgonya
2 szelet fél centi vastag kolozsvári szalonna
2-4 evőkanál liszt (ki mennyire sűrűn szereti)
2 teáskanál pirospaprika
1 kispohár tejföl
só,füstölt leveskocka,ecet ízlés szerint
A Manul féle szegényes burgonyaleves gazdagon elkészítési módja:
A burgonyát megpucolom és felkockázom. A kolozsvári szalonnát vékonyan felszeletelem,zsírját kisütöm majd és kiszedem a szalonnákat.Két kanál liszttel rántást készítek,belerakom a pirospaprikát,felengedem annyi vízzel,hogy bőven ellepje a kockára vágott burgonyát.Sózom és beledobok 1-2 füstölt leveskockát ízlés szerint. Ha a burgonya megfőtt behabarom a levesemet ízlés szerinti sűrűségűre,a kolozsvári szalonnát belerakom,felforralom. Egy pici ecet kíséretében két karéj jófajta barnakenyérrel fogyasztom. Jó étvágyat!
A levesem állaga a főzelék és a húsleves között jó.A férjem ecet nélkül szereti én ecettel.
Tápláló és egyszerü étel a húsmentes napokra!
Jó étvágyat!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: manul, 2010. jan. 21. 18:41
A manul féle szegényes burgonyaleves gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.