Paprikás krumpli nokedlivel recept
50 perc
A Paprikás krumpli nokedlivel hozzávalói:
10 dkg kolozsvári szalonna – vékonyra szeletelve
1 kg tisztított, hasábokra vágott burgonya
2 vöröshagyma – finomra vágva
1 gerezd fokhagyma – zúzva
1 tv paprika – lehet egy kicsit csipős is
1 paradicsom
2 teáskanál pirospaprika
késhegynyi őrölt kömény
só
bors
35-40 dkg jófajta füstölt kolbász - karikázva
A nokedlihoz:
2 tojás
kb. 5-6 evőkanál liszt
pici só
A Paprikás krumpli nokedlivel elkészítési módja:
Serpenyőben a szalonnát kisütöm, majd benne megdinsztelem a vöröshagymát, és a fokhagymát. Kicsit lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikával, beleadom a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot, párolom, zsírjára pirítom (lecsó alapot készítek), majd beleforgatom a burgonyát, és felengedem annyi vízzel, hogy jól ellepje (legalább 1 ujjnyira). Sózom, ízesítem köménnyel, borssal. Amíg a krumpli felforr, a kolbászt teflon edényben kicsit átpirítom, majd hozzáadom, együtt készre főzöm. Miután a krumpli megpuhult - közepes forrásnál -, a nokedlit szaggató segítségével beleszaggatom, óvatosan meg-megkevergetve közben, hogy ne ragadjanak össze. (A serpenyő szélei felé tologatom a krumplit, így a középtájon keletkező bő lébe könnyebb a szaggatás.)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: virlane, 2015. nov. 14. 17:37
A paprikás krumpli nokedlivel elkészítési módja és hozzávalói.