Bíborcsiga hústekercse recept
A Bíborcsiga hústekercse hozzávalói:2 adaghoz:
- 20 szelet Bacon szalonna (császárszalonnából vékonyra szeletelve)
- 20 dkg trapista sajt
- 5 db. tojás
- 5 evőkanál tejföl
- 5 evőkanál liszt
- csirkemell (2 egész egyben)
- só, bors ízlés szerint
A Bíborcsiga hústekercse elkészítési módja:
A tejfölt, a lisztet és a tojásokat simára keverem, a csirkemellt apró kockára vágom és hozzáadom a masszához. A sajtot lereszelem és hozzáadom ezt is a masszához. Ízlés szerint fűszerezem. Őzgerinc formát zsírpapírral kibélelek, Bacon szalonnát helyezek bele egymás mellé. A lényeg, hogy a szalonna szeletek összeérjenek, különben a töltelék kifolyik. Bele öntöm a masszámat, majd a szalona széleit ráhajtom. Egy szóval, becsomagolom. 190 fokos sütőben megsütöm. Hidegen szeletelhető.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Biborcsiga, 2010. aug. 8. 16:11
A bíborcsiga hústekercse elkészítési módja és hozzávalói.