Sült csirkemell őzgerincformában recept
60 perc
A Sült csirkemell őzgerincformában hozzávalói:
80 dkg csirke-vagy pulykamell
20 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt
só
bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás
A Sült csirkemell őzgerincformában elkészítési módja:
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
Ha kihült könnyebben lehet szeletelni!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ilus74, 2010. aug. 7. 11:21
A sült csirkemell őzgerincformában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.