Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Olaszos mártogató recept

Olaszos mártogató recept

Az Olaszos mártogató hozzávalói:
10 dkg húsos császárszalonna
1 fej vöröshagyma
5 dkg paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfû
1 teáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 tyúkhúsleveskocka
1 teáskanál búzakeményítõ
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg reszelt sajt


Az Olaszos mártogató elkészítési módja:
A császárszalonnát egészen apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd gyenge tûzön üvegesre fonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, és néhány percig együtt pároljuk tovább. Rászórjuk az összes fûszert, majd felöntjük 3 dl vízzel. Beletesszük a húsleveskockát, és fedõ alatt legalább 8 percig forraljuk. Közben a keményítõt 1/2 dl vízzel simára keverjük, és a paradicsomos levet behabarjuk vele. Kis lángon, folyamatosan kevergetve kissé besûrítjük. Végül beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a reszelt sajttal simára keverjük. A tûzrõl lehúzzuk, és befedve 10 percig hagyjuk állni, csak ezután tesszük az asztalra.

Bármilyen frissen sült zöldségfélét és bundázott húsfélét mártogathatunk bele. Sört kínáljunk hozzá.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az olaszos mártogató elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook