Hideg sajtmártás-mártogato recept
A Hideg sajtmártás-mártogato hozzávalói:4 személyre
10 dkg reszelt márványsajt
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 dl tej
1 dl tejföl
diónyi vöröshagyma
1 csapott mokkáskanál törött fehér bors
1 mokkáskanál currypor
1 késhegynyi õrölt szerecsendió
ízlés szerint só
A Hideg sajtmártás-mártogato elkészítési módja:
A megreszelt márványsajtot és a füstölt sajtot turmixgép poharába szórjuk. Ráöntjük a tejet és a tejfölt, majd addig keverjük, amíg habos, sûrû, egynemû mártás nem lesz belõle. A vöröshagymát lereszeljük vagy fokhagymaprésen átnyomjuk. A sajtmártásba belekeverjük a hagymapépet, a fehér borsot, a curryport és a szerecsendiót, végül kevés sóval ízesítjük. (Vigyázat, mindkét sajt sós!) A mártást befedve tesszük a hûtõszekrénybe, és legalább fél napig érleljük, hogy a fûszerek jól átjárják. Különösen finom, ha rántott hagymakarikát vagy olajban sült krumplit, esetleg sült zöldséget mártogatunk bele. Félszáraz fehérbort vagy hûtött sört igyunk hozzá.
Szendvicskenyérre is kenhetjük. Akár szendvicsnek, akár melegszendvicsnek szánjuk, mindenképpen nagyon ízletes.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. okt. 30. 10:37
A hideg sajtmártás-mártogato elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.