Füstölt sajttal töltött burgonyakrokett recept
A Füstölt sajttal töltött burgonyakrokett hozzávalói:Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg burgonya
3 evőkanálnyi liszt
2 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt
2 tojás
2 evőkanálnyi prézli
10 dkg füstölt sajt (scamorza affumicata)
só
bors
olaj a sütéshez
A Füstölt sajttal töltött burgonyakrokett elkészítési módja:
A burgonyát héjában, sós vízben főzzük meg, majd meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hozzáadunk egy evőkanálnyi lisztet, a reszelt parmezánt és a két tojás sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, s hagyjuk kihűlni. A masszából kroketteket formázunk, s mindegyik közepébe egy kis kocka füstöltsajtot nyomunk. A kroketteket lisztbe, majd a tojások enyhén felvert fehérjéjébe, végül prézlibe forgatjuk, s bő olajban aranysárgára sütjük. Még forrón tálaljuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. nov. 27. 19:30
A füstölt sajttal töltött burgonyakrokett elkészítési módja és hozzávalói.