Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Currys burgonyaleves recept

Currys burgonyaleves recept

A Currys burgonyaleves hozzávalói:
Hozzávalók 4 személy részére:

50 dkg lisztes főzésű burgonya,
5 dkg vaj,
1 evőkanál curry,
8,5 dl zöldséglé,
1 sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis darab gyömbér,
3 dkg mandulalevél,
3 dkg mazsola,
3 tavaszi hagyma,
2 evőkanálnyi metélőhagyma-csövecskék


A Currys burgonyaleves elkészítési módja:
Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk kockára, és 30 g olvadt vajban hevítsük fel egy lábasban. A kockákat szórjuk be egy kevéske sóval és curryvel, öntsünk rá 6,5 dl zöldséglevet, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 15 percig. Ezalatt pucoljuk meg a sárgarépát, mossuk meg, a fokhagymagerezdekről húzzuk le a héját, a gyömbért hámozzuk meg, és mindent vágjunk apró kockákra. A mandulaleveleket süssük ki zsír nélkül egy bevonatos serpenyőben. A maradék vajat olvasszuk fel, a kockára vágott hozzávalókat süssük meg benne, adjunk hozzá mazsolát, öntsük hozzá a maradék zöldséglevet, és pároljuk meg, amíg a folyadék el nem gőzölög. Pucoljuk meg a tavaszi hagymát, vágjuk karikákra, mossuk meg, és a mandulalevelekkel adjuk hozzá a zöldségekhez. A burgonyalevest pürésítsük, tegyük előmelegített tányérokra, majd a zöldséggel együtt tálaljuk és szórjuk meg a metélőhagymával.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A currys burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook