Currys burgonyaleves recept
A Currys burgonyaleves hozzávalói:Hozzávalók 4 személy részére:
50 dkg lisztes főzésű burgonya,
5 dkg vaj,
1 evőkanál curry,
8,5 dl zöldséglé,
1 sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis darab gyömbér,
3 dkg mandulalevél,
3 dkg mazsola,
3 tavaszi hagyma,
2 evőkanálnyi metélőhagyma-csövecskék
A Currys burgonyaleves elkészítési módja:
Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk kockára, és 30 g olvadt vajban hevítsük fel egy lábasban. A kockákat szórjuk be egy kevéske sóval és curryvel, öntsünk rá 6,5 dl zöldséglevet, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 15 percig. Ezalatt pucoljuk meg a sárgarépát, mossuk meg, a fokhagymagerezdekről húzzuk le a héját, a gyömbért hámozzuk meg, és mindent vágjunk apró kockákra. A mandulaleveleket süssük ki zsír nélkül egy bevonatos serpenyőben. A maradék vajat olvasszuk fel, a kockára vágott hozzávalókat süssük meg benne, adjunk hozzá mazsolát, öntsük hozzá a maradék zöldséglevet, és pároljuk meg, amíg a folyadék el nem gőzölög. Pucoljuk meg a tavaszi hagymát, vágjuk karikákra, mossuk meg, és a mandulalevelekkel adjuk hozzá a zöldségekhez. A burgonyalevest pürésítsük, tegyük előmelegített tányérokra, majd a zöldséggel együtt tálaljuk és szórjuk meg a metélőhagymával.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 26. 20:52
A currys burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.