Rizsotto recept
A Rizsotto hozzávalói:0.80 dl olívaolaj
6 dkg vaj
1 kis fej kockára vágott hagyma
1,25 dl fehérbor
50 dkg kerek szemű rizs, (nem gyorsrizs!)
só
sáfránypor
6 dkg reszelt parmezán sajt
7,50 dl húsleves
A Rizsotto elkészítési módja:
Az olívaolajat, és egy kiskanál vajat felhevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, ráöntjük a bort, felhevítjük, hozzátesszük a rizst, s sóval és sáfránnyal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett apránként hozzátesszük a húslevest, s a rizst készre főzzük. Leveszzük a tűzről, és végül hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezán sajtot. Csak frissen elkészítve jó, de úgy kiváló köret.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. nov. 27. 19:29
A rizsotto elkészítési módja és hozzávalói.