Rumos meggy recept

A Rumos meggy hozzávalói:
1 kg meggy,
20 dkg cukor,
2 dl rum,
1 citrom.


A Rumos meggy elkészítési módja:
A meggyet megmosom, lecsöpögtetem, majd annyi tiszta, hideg vízzel töltöm fel, amennyi éppen ellepi. Belecsavarom a citromlevet, és fél napig áztatom benne a gyümölcsöt. Ezután leszûröm. A visszamaradt lébõl fél liternyit felforralok a cukorral, és 5 percig fõzöm, ezután kihûtöm. A leszûrt gyümölcsöt kicsi üvegekbe töltöm és elosztom benne a rumot. Annyi sziruppal töltöm fel, hogy az üveg egészen megteljen. Légmentesen lekötöm és hûvös helyen tárolom. Nagyon sokáig eláll, de alkoholtartalma miatt a gyerekeknek csak nagyon keveset adjanak belõle!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos meggy elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook