Uborkasaláta recept
Az Uborkasaláta hozzávalói:Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg uborka
1 közepes vöröshagyma
1-2 evőkanálnyi borecet
1-2 evőkanálnyi salátaolaj
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
fehérbors
só
Az Uborkasaláta elkészítési módja:
A megmosott, szárazra törölt, hámozatlan uborkákat - miután végeiket levágtad - gyaluld vékony szeletekre. Add hozzá a szintén vékonyra karikázott és gyűrűire bontott hagymát, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd meg, majd hagyd egy órát pihenni. Ezután adj a levéhez kevés borecetet valamint salátaolajat és a tálalásig hűtsd le. Mielőtt az asztalra kerül, hintsd meg kevés pirospaprikával
A tejfölös verzióban a borecet és a salátaolaj helyett 1 dl tejfölt használunk, pirospaprika helyett pedig friss, vágott kaprot adunk a salátához.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Anita123, 2007. aug. 11. 18:17
Az uborkasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.