Epres rumos Trifle recept

egy zacskó vaníliapuding (plussz annyi tej, amennyi az elkészítéséhez kell)
egy zacskó/doboz tejszín (két deci, vagy mennyi szokott az egység lenni)
egy doboz babapiskóta
egy deci rum (próbáljuk meg elkerülni a "hajós ital" és egyéb löttyöket!)
sok-sok eper (mondjuk negyed-fél kiló)
Az Epres rumos Trifle elkészítési módja:
A pudingot megfőzzük, kihűtjük, a felvert tejszín felével kikeverjük. Egy szép üvegtál alját megszórjuk a kisebb darabokra tört babapiskótával, meglocsoljuk rummal, kicsit hagyjuk, hogy felszívódjon, majd az eper nagyrészét rákanalazzuk, hogy szépen befedje (érdemes az üvegedény oldalát kívülről nézegetni, hogy elég szép-e). Erre jön a puding, majd a maradék felvert tejszínnel és a félretett eprekkel díszítjük. Bedobjuk az egészet a hűtőbe pár órára, hogy jól összeérjenek az ízek, majd tálaljuk. Másnap is fincsi, de már nem szép, úgyhogy érdemes azonnali fogyasztásra szánni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Anita123, 2007. máj. 14. 22:25
Az epres rumos trifle elkészítési módja és hozzávalói.