Barackos szelet recept
A Barackos szelet hozzávalói:a tésztához:
3 tojás
9 dkg kristálycukor
9 dkg finomliszt
1 dkg vaníliáscukor
a krémhez:
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
15 dkg barackbefőtt
a díszítéshez:
1 csomag tejszínhabpor
1,5 dl tej
6 dkg barackbefőtt
A Barackos szelet elkészítési módja:
A tojások sárgáját a cukor harmadával és a vaníliáscukorral keverd habosra. A fehérjéket a maradék cukorral verd habbá, majd add hozzá a sárgáját, szitáld bele a lisztet, s keverd simára. A masszát kend vékonyan sütőpapírra és 160 oC-on süsd meg a tésztalapot. A pudingporból, a cukorból és a tejből készíts pudingot, vágd bele a barackot, majd ezt öntsd a kihűlt tésztára. Tedd hűtőbe, hogy a krém megdermedjen. A tejből és a habporból készíts habot, azt tedd a krém tetejére, végül díszítsd barackszeletekkel.
Friss barackból is érdemes megpróbálni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Anita123, 2007. febr. 10. 15:09
A barackos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.