Barackos túrós recept

A Barackos túrós hozzávalói:
Tésztához:
25dkg liszt
1 tojássárgája
12dkg cukor
12dkg vaj
2 teásk.sütőpor
vaj a tepsi kikenéshez
Krémhez:
fél kg túró
5db barack
3 tojás
5 evők búzadara
17dkg cukor
10dkg vaj
citromlé
fél csomag vaníliás cukor

A Barackos túrós elkészítési módja:
A tésztához a lisztet átszitáljuk,hozzáadjuk a cukrot,sütőport,tojássárgáját,az olvasztott vajat,majd morzsalékos tésztát gyúrunk.Fél órára hidegre tesszük. Közben a krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a túrót,citrom levet,tojássárgáját,és a búzadarát.A tojásfehérjéket habbá verjük és a túróhoz keverjük. Kb;egy 22x30 cm-es tepsit kivajazunk és belenyújtjuk a tésztát.A meghámozott barackot cikkekre vágva,rápakoljuk a tészta tetejére.A túrós masszát pedig elosztva rákenjük.180fokos sütőben 45 percig sütjük.Jó étvágyat!
A tojásfehérjéket akkor célszerű felverni és a túróhoz keverni,amikor már a barackok rajta vannak a tésztán,mert így nem kell sokat várnia a sütésig!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ilus74, 2009. aug. 17. 17:25
A barackos túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.