Profiterol recept
A Profiterol hozzávalói:2,5 dl víz
15 dkg liszt
10 dkg vaj
7,5 dkg cukor
csipet só
6 tojás
és csoki a tetejére(olvasztva)
A Profiterol elkészítési módja:
A vizet felteszem egy edénybe forralni. Bele teszem a sót, a cukrot és a vajat. Majd, amikor már az egész felolvadt és forr, belekeverem a lisztet, és a masszát 2-3 percig még sütöm fent az edényben. Majd félreteszem, és hagyom kihřlni. Amikor kihřlt elkeverem benne a 6 tojást, és a habzsákba töltöm, kicsi gombócokat nyomok ki belőle (kb. nagyobb dió nagyságúakat nyomok egy sütőpapírral kibélelt tepsire). Vigyázat kb. 1, 5 szeresére dagad. 250 fokos sütőben 15-20 percig sütöm. Majd fecskendővel megtöltöm. Lehet lekvárt, pudingot beletenni. De az eredeti recept szerint: Crema pasticcerával, vagy tejszínhabbal. A tetejét olvasztott csokival díszítem. Olcsó és finom.
ha esetleg nagyon folyós lessz akkor sincsen baj, mert nem golyó lessz, hanempogácsa.Finom és a gyerekek is szívesen rohangállnak vele, mert apró.2-3 falat méretř.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d0b7178f40, 2009. aug. 17. 14:05
A profiterol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.