Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással recept

Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással recept

A Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással hozzávalói:
Hozzávalók:
• csirkemellfilé
• szójaszósz
• szezámmag
• só
• A bundához:
• liszt
• 1 tojás
• 1 dl sör
• víz
• olaj
• só
• A mártáshoz:
• Erős Pista
• méz
• szezámmag
• citromlé


A Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással elkészítési módja:
A húst felvágjuk vékony, de kicsit szélesebb falatokra. Besózzuk és meglocsoljuk szójaszósszal (nem kell sok), majd állni hagyjuk a hűtőben kb. 1 órán át. Elkészítjük a sörtésztát: a palacsintatésztától kicsit sűrűbb állagú tésztát készítünk: liszthez tojást, sört, vizet, sót és egy kis szójaszószt adunk, majd szépen elkeverjük. A mártáshoz mézet és Erős Pistát elkeverünk (kicsit több legyen a méz), pici citromlevet is adunk hozzá, hogy ne legyen annyira édes, majd szezámmagot is teszünk bele. A húst a tésztába mártjuk, megszórjuk szezámmaggal, majd forró olajban kisütjük. Ha szép aranybarna, törlőpapírra szedjük. Rizzsel vagy sült tésztával a legjobb. A falatokat mártogathatjuk a szószba, vagy tálalás előtt ráönthetjük. Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook