Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással recept
A Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással hozzávalói:Hozzávalók:
• csirkemellfilé
• szójaszósz
• szezámmag
• só
• A bundához:
• liszt
• 1 tojás
• 1 dl sör
• víz
• olaj
• só
• A mártáshoz:
• Erős Pista
• méz
• szezámmag
• citromlé
A Szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással elkészítési módja:
A húst felvágjuk vékony, de kicsit szélesebb falatokra. Besózzuk és meglocsoljuk szójaszósszal (nem kell sok), majd állni hagyjuk a hűtőben kb. 1 órán át. Elkészítjük a sörtésztát: a palacsintatésztától kicsit sűrűbb állagú tésztát készítünk: liszthez tojást, sört, vizet, sót és egy kis szójaszószt adunk, majd szépen elkeverjük. A mártáshoz mézet és Erős Pistát elkeverünk (kicsit több legyen a méz), pici citromlevet is adunk hozzá, hogy ne legyen annyira édes, majd szezámmagot is teszünk bele. A húst a tésztába mártjuk, megszórjuk szezámmaggal, majd forró olajban kisütjük. Ha szép aranybarna, törlőpapírra szedjük. Rizzsel vagy sült tésztával a legjobb. A falatokat mártogathatjuk a szószba, vagy tálalás előtt ráönthetjük. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Biborcsiga, 2010. aug. 22. 11:56
A szezámmagos-bundás csirkefalatok édes-csípős mártással elkészítési módja és hozzávalói.