Csirekhús karfiollal, rizzsel recept
A Csirekhús karfiollal, rizzsel hozzávalói:40 dkg karfiolrózsa,
1 zacskó gyors rizs (12,5 dkg),
16 dkg csirekemellfilé,
4 teáskanál olaj,
2 teáskanál vágott petrezselyem,
só,
őrölt bors,
curry
A Csirekhús karfiollal, rizzsel elkészítési módja:
A rizst és a karfiolrózsákat külön-külön sós vízben megfőzzük. A két szeletre vágott húst megsózzuk, majd olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A rizst kevés olajjal összekeverjük, és curryvel fűszerezzük. (A karfiolt lapátkanállal szedjük ki a főzővízből!) Tálaláskor a rizst merőkanállal félgömb alakúra formázzuk, és tányérra tesszük, majd melléhelyezzük a húst, és körberakjuk karfiolrózsákkal. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. aug. 22. 07:35
A csirekhús karfiollal, rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.