Karajtekercs 2 recept
A Karajtekercs 2 hozzávalói:1 kg vagy másfélkg karaj
20 dkg sonka
rozmaring,
4-5 db tojás
1 db vöröshagyma
1 db paradicsompaprika
10 dkg átpaszirozott spenót
2 gerezd fokhagyma
olaj, bors,füszerek
A Karajtekercs 2 elkészítési módja:
A karajt kicsontozzuk és hósszába elvágjuk, de vigyázva nem végig, hogy egy nagyobb tégla alakú húst kapjunk,fóliát teszünk rá és kissé kiklopfoljuk,sózzuk borsozzuk, füszerezzük, erre helyezzük rá a sonka szeleteket /esetleg bacon szalonnát is tehetünk közé/.A hagymát megdinszteljük és a tojásokból rántottát készitünk,és a sonkára teritjük,az átpaszirozott fokhagymás spenotot is rákenjük,majd kockára vágjuk a paradicsompaprikát,és a hús közepébe szorjuk, és ovatossan fel tekerjük mint a bejglit. Egy nagy alufóliát beolajozunk és a húst ráhelyezzük és betekerjük jó szorossan. Tepsibe helyezzük öntünk alá egy kis vizet és szép lassú lángon 1 órát sütjük. majd ki tekerjük a fólitát és meg piritjuk. Ha langyosra hült ferdén szeleteljük.Bármilyen körettel tálaljuk
Nagyon mutatós finom
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2010. aug. 19. 11:14
A karajtekercs 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.