Szalonnás újburgonya-saláta recept
A Szalonnás újburgonya-saláta hozzávalói:1 kg újburgonya
20 dkg baconszalonna
1 nagyobb fej lila hagyma vékonyra szeletelve
1 dl fehérborecet
1 evőkanál cukor
1 evőkanál dijoni mustár
fél csokor aprított petrezselyem
só, bors
A Szalonnás újburgonya-saláta elkészítési módja:
A lekapargatott, megtisztított burgonyákat sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük. Míg fő a krumpli, a szalonnát csíkokra vágjuk, és egy teflonserpenyőben ropogósra sütjük. Az öntethez a fehérborecetet összekeverjük a cukorral, a mustárral, kevés sóval és a petrezselyemmel. A megfőtt burgonyákat félbe- vagy negyedbe vágjuk, óvatosan hozzáforgatjuk a felszeletelt lila hagymát, majd meglocsoljuk az öntettel. A tetejét gazdagon megszórjuk a ropogós szalonnával, aki szereti, frissen őrölt borsot is tekerhet a tetejére.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2011. ápr. 21. 10:50
A szalonnás újburgonya-saláta elkészítési módja és hozzávalói.